Στέλιος Αντωνίου – Διευθύνων Σύμβουλος

Στέλιος Αντωνίου
Στέλιος ΑντωνίουΔιευθύνων Σύμβουλος
Απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και Διδάκτορας Αντισεισμικής Μηχανικής του Imperial College, London.

O Στέλιος Αντωνίου είναι επικεφαλής του Τμήματος Επισκευών και Ενισχύσεων της ΑΛΦΑΚΑΤ Α.Τ.Ε. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και Διδάκτορας Αντισεισμικής Μηχανικής του Imperial College, London.

Τα τελευταία χρόνια ασχολείται με την μελέτη, κατασκευή και επίβλεψη ιδιωτικών και δημοσίων έργων, με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα επισκευών και ενισχύσεων.

Είναι μέλος του Ελληνικού Τμήματος Αντισεισμικής Μηχανικής (Ε.Τ.Α.Μ.) από το 2003 και μέλος της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής του Τ.Ε.Ε. για θέματα Αντισεισμικής Μηχανικής και Τεχνικής Σεισμολογίας από το 2005. Επίσης, είναι συνιδρυτής και Διευθυντής Ανάπτυξης Λογισμικού της Ιταλοελληνικής εταιρείας software αντισεισμικών εφαρμογών SeismoSoft ltd.

Έχει δεκάδες δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά και Πανευρωπαϊκά ή Παγκόσμια Συνέδρια σε θέματα Αντισεισμικής Μηχανικής και είναι συγγραφέας του βιβλίου Seismic Retrofit of Existing Reinforced Concrete Buildings που έχει εκδοθεί από τον Αμερικάνικο εκδοτικό οίκο Wiley-Blackwell (αναλυτικό βιογραφικό).

Κωνσταντίνος Αντωνίου – Πρόεδρος

Κωσταντίνος Αντωνίου
Κωσταντίνος ΑντωνίουΠρόεδρος
Απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου, MSc Γεωτεχνικών από το Imperial College, London.

O Κωνσταντίνος Αντωνίου είναι επικεφαλής του Τμήματος Ειδικών Γεωτεχνικών Έργων (αντιστηρίξεις, ειδικές θεμελιώσει κ.α.) της ΑΛΦΑΚΑΤ Α.Τ.Ε. Είναι απόφοιτος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και έχει MSc Γεωτεχνικών από το Imperial College, London. Τα τελευταία χρόνια ασχολήθηκε με την μελέτη γεωτεχνικών έργων υποδομής, έχει εργαστεί σε έργα της Εγνατίας Α.Ε., ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε. και έχει συνεργαστεί με εταιρείες όπως η ΤΕΡΝΑ Α.Τ.Ε., FERROVIAL DRAGADOS S.A κ.α.

Επίσης, έχει συνεργαστεί με το Πολυτεχνείο Κρήτης και τον Οργανισμό Ανάπτυξης Δυτικής Κρήτης, Ο.Α.ΔΥ.Κ. Τέλος, έχει ασχοληθεί με τη μελέτη και κατασκευή προσωρινών αντιστηρίξεων μεγάλων εκσκαφών (έως 12.00m) στην περιοχή της Αθήνας. (αναλυτικό βιογραφικό)